Surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy

Składniki

  • 1 nieduża główka kapusty pekińskiej
  • pół pora (tylko biała część)
  • 2 marchewki
  • 1 mała puszka Kukurydzy Złocistej 212ml Bonduelle
  • 1 czubata łyżeczka gładkiej musztardy
  • 1 łyżeczka drobnego cukru
  • 3 łyżeczki octu z czerwonego wina
  • opakowanie kwaśnej śmietany 12 lub 18 %
  • sól i świeżo zmielony pieprz do smaku

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

DSC_9024

Liście kapusty drobno szatkujemy. Pora kroimy wzdłuż na cztery części i drobno siekamy. Marchewki obieramy, trzemy na tarce na małych oczkach.

2.

DSC_9019

Przygotowujemy sos: w miseczce umieszczamy śmietanę, ocet winny, musztardę, cukier, mieszamy łyżeczką do połączenia. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

3.

DSC_9026

W dużej misce umieszczamy kapustę, marchewkę, pora, odsączoną kukurydzę i dokładnie mieszamy z sosem.

4.

DSC_9060

Surówkę podajemy od razu po przygotowaniu jako dodatek do obiadu lub kolacji.

Smacznego!

DSC_9036

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.