Surówka z młodej kapusty, kukurydzy i koperku

Składniki

  • 1 puszka kukurydzy złocistej Bonduelle 212 ml (2×106 ml)
  • 4 gałązki koperku
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany 12%
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 mała ćwiartka selera
  • 1 pięciocentymetrowy kawałek pora
  • ½ marchewki
  • ¼ małej główki młodej kapusty
  • Sól
  • Pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Surówka z młodej kapusty, kukurydzy i koperku - Krok 1

Kapustę szatkujemy, doprawiamy solą, a następnie ugniatamy dłonią przez około minutę, aż zmięknie.

2.

Surówka z młodej kapusty, kukurydzy i koperku - Krok 2

Por kroimy wzdłuż na 4 części, a następnie siekamy w cienkie plasterki. Koperek drobno kroimy. Obraną marchewkę i seler ścieramy na tarce o małych oczkach.

3.

Surówka z młodej kapusty, kukurydzy i koperku - Krok 3

W misce umieszczamy kapustę, marchewkę, seler, por, koperek. Dodajemy śmietanę i majonez. Mieszamy.

4.

Surówka z młodej kapusty, kukurydzy i koperku - Krok 4

Do surówki dodajemy kukurydzę, doprawiamy pieprzem oraz w razie potrzeby niewielką ilością soli. Ponownie mieszamy. Przed podaniem surówkę warto schłodzić w lodówce przez ½ godziny.

Smacznego!

Surówka z młodej kapusty, kukurydzy i koperku

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.