Świderki w sosie z czerwonej fasoli

Składniki

  • 1 puszka Fasoli czerwonej Bonduelle 425 ml
  • 2 plastry schabu (ok. 200 g)
  • 1 cukinia
  • 1 gałązka świeżego rozmarynu
  • 200 g makaronu świderki
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka mąki
  • Sól i pieprz do smaku

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Świderki w sosie z czerwonej fasoli - Krok 1

Schab kroimy w grubsze słupki. Przyprawiamy solą i pieprzem, oprószamy mąką. Smażymy na rozgrzanej oliwie do zrumienienia.

2.

Świderki w sosie z czerwonej fasoli - Krok 2

Cukinię kroimy w półplasterki i dodajemy z czerwoną fasolą do schabu. Przyprawiamy solą, pieprzem i rozmarynem. Dusimy kilka minut.

3.

Świderki w sosie z czerwonej fasoli - Krok 3

W międzyczasie gotujemy makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu.

4.

Świderki w sosie z czerwonej fasoli - Krok 4

Świderki podajemy polane sosem.

Smacznego!

Świderki w sosie z czerwonej fasoli

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.