Szakszuka z czerwoną fasolą

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

SONY DSC

Cebulę i paprykę pokroić w półplasterki i podsmażać w głębokiej patelni do miękkości. Dodać przyprawy, chwilę podsmażać, następnie zalać passatą pomidorową i gotować, aż sos się nieco zredukuje.

2.

SONY DSC

Dodać czerwoną fasolę, przyprawić solą i pieprzem.

3.

SONY DSC

W sosie zrobić 4 wgłębienia, w każde wbić po jajku. Następnie gotować, aż zetną się od spodu i wstawić na chwilę pod górną grzałkę piekarnika, aby ścięły się także z wierzchu.

4.

SONY DSC

Podawać z pietruszką i pieczywem.

Smacznego!

SONY DSC

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Magda Kucharzy
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.