Szaszłyki z indyka z wiosenną sałatką

Składniki

  • 200 g Kukurydzy Złocistej Bonduelle 425 ml
  • 400 g piersi indyka
  • 1 sałata rzymska
  • 1 dymka
  • 100 g świeżego ogórka
  • 70 g rzodkiewek
  • 15 g ziarnistej musztardy
  • 100 ml oliwy EV
  • 2 łyżki płynnego miodu
  • 1 łyżka octu winnego
  • 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
  • Sok z 1/2 cytryny
  • Sól, pieprz do smaku

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Szaszłyki z indyka z wiosenną sałatką - Krok 1

Mięso kroimy w paski ok. 2-cm szerokości. Skrapiamy oliwą, sokiem z cytryny, dodajemy 1 łyżkę miodu, mieloną paprykę i doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i odstawiamy na 20 minut.

2.

Szaszłyki z indyka z wiosenną sałatką - Krok 2

Zamarynowane mięso nabijamy na 4 igły do szaszłyków.

3.

Szaszłyki z indyka z wiosenną sałatką - Krok 3

Rozgrzewamy patelnię grillową i smażymy na niej przygotowane szaszłyki. Po usmażeniu odstawiamy, aby mięso lekko odpoczęło.

4.

Szaszłyki z indyka z wiosenną sałatką - Krok 4

Sałatę rwiemy na kawałki, dodajemy posiekaną dymkę oraz plasterki ogórka i rzodkiewek. Polewamy dressingiem przygotowanym z 80 ml oliwy, musztardy, 1 łyżki miodu, 1 łyżki octu winnego, soli, pieprzu i 1 łyżki wody. Niewielką ilość dressingu pozostawiamy do skropienia mięsa.

Smacznego!

Szaszłyki z indyka z wiosenną sałatką

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.