Sznycle z indyka z salsą z kukurydzą

Składniki

  • 4 sznycle z indyka
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • pół łyżeczki słodkiej papryki w proszku
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 jajka
  • 1 mała puszka Kukurydzy złocistej 212ml Bonduelle
  • pół ogórka
  • pół czerwonej cebuli
  • pół papryczki chili
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • 2 duże pomidory (500 g)
  • sok z połowy cytryny
  • olej do smażenia

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

DSC_7265

Ogórka obieramy, pozbawiamy pestek, kroimy w drobną kostkę. Pomidory pozbawiamy gniazd nasiennych, miąższ kroimy w drobną kostkę. Cebulkę, pozbawione pestek chili i natkę pietruszki drobno siekamy.

2.

DSC_7270

W miseczce umieszczamy ogórka, pomidory, odsączoną kukurydzę, chili, cebulę i natkę pietruszki. Dodajemy sok z cytryny, doprawiamy do smaku solą, mieszamy.

3.

DSC_7282

Sznycle z indyka lekko rozbijamy tłuczkiem, doprawiamy je do smaku solą, pieprzem, słodką papryką oraz oregano.

4.

DSC_7286

Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy sznycle z obu stron po kilka minut. Kiedy będą już dobre, wówczas na patelnię wbijamy jajka, przyprawiamy je solą i smażymy do preferowanego ścięcia żółtka.

5.

DSC_7331

Sznycle z indyka podajemy z jajkiem sadzonym oraz salsą z kukurydzy i świeżych warzyw.

Smacznego!

DSC_7372

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.