Szpinakowe minibiszkopciki z kremem i owocami

Składniki

Krem:

  • 400 g kremowego serka śmietankowego (zawartość tłuszczu 14-18%)
  • 150 g śmietanki kremówki 36 %
  • 85 g cukru pudru (lub więcej do smaku)
  • Sok i skórka z limonki

Dodatkowo:

  • Truskawki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Szpinakowe minibiszkopciki z kremem i owocami - Krok 1

Szpinak rozmrozić, odcisnąć z wody. Zmiksować z sokiem i skórką z limonki oraz 2 łyżkami oleju.

2.

Szpinakowe minibiszkopciki z kremem i owocami - Krok 2

Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Dodać roztopione masło oraz zmiksowany szpinak.

3.

Szpinakowe minibiszkopciki z kremem i owocami - Krok 3

Do masy szpinakowo-jajecznej dodać w 3 turach mąkę i proszek do pieczenia.

4.

Szpinakowe minibiszkopciki z kremem i owocami - Krok 4

Ciasto przełożyć na blachę z piekarnika, wyłożoną papierem do pieczenia. Wyrównać. Piec do „suchego patyczka” – ok. 12 minut w 160°C (termoobieg). Upieczony biszkopt odłożyć do wystudzenia.

5.

Szpinakowe minibiszkopciki z kremem i owocami - Krok 5

Wystudzony biszkopt odwrócić papierem do góry. Papier do pieczenia zdjąć. Z biszkoptu wykrawać foremką kółka o średnicy ok. 6 cm.

6.

Szpinakowe minibiszkopciki z kremem i owocami - Krok 6

Przygotować krem. Serek połączyć z cukrem pudrem, sokiem i skórką z limonki. Dodać kremówkę. Zmiksować do uzyskania sztywnego kremu.

7.

Szpinakowe minibiszkopciki z kremem i owocami - Krok 7

Krem przełożyć do worka cukierniczego lub szprycy i wyciskać rozetki na biszkoptach. Na wierzchu wyłożyć połówki truskawek.

Smacznego!

Szpinakowe minibiszkopciki z kremem i owocami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Katarzyna Jastrzębska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.