Szpinakowe naleśniki

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Szpinakowe naleśniki - Krok 1

Szpinak wrzucamy na patelnię i podgrzewamy przez ok. 7 minut, aż się rozmrozi, studzimy. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy jajka, sól, topione masło, szpinak. Wlewamy mleko i mieszamy, aż uzyskamy ciasto bez grudek.

2.

Szpinakowe naleśniki - Krok 2

Na suchej patelni (lub lekko posmarowanej masłem) smażymy naleśniki po ok. 2-3 minuty z każdej strony. Serwujemy z ulubionymi dodatkami.

Smacznego!

Szpinakowe naleśniki

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Tosia i Śliwka
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.