Tabbouleh z pieczarkami marynowanymi

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Tabbouleh z pieczarkami marynowanymi - Krok 1

Cebulkę dymkę ze szczypiorkiem drobno siekamy. Czosnek, nać pietruszki i listki mięty drobno kroimy.

2.

Tabbouleh z pieczarkami marynowanymi - Krok 2

Pieczarki osączamy z zalewy, kroimy w plasterki. Pomidorki myjemy, kroimy na pół.

3.

Tabbouleh z pieczarkami marynowanymi - Krok 3

Kuskus umieszczamy w miseczce, zalewamy wrzątkiem około centymetr ponad poziom kuskusu. Przykrywamy i odstawiamy na 5 minut. Po tym czasie spulchniamy go widelcem.

4.

Tabbouleh z pieczarkami marynowanymi - Krok 4

W misce umieszczamy kuskus, natkę, miętę, dymkę, pomidory, czosnek, pieczarki. Polewamy 3-4 łyżkami oliwy, kropimy sokiem z cytryny. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy. Sałatkę warto odstawić na 1 godzinę do lodówki.

Smacznego!

Tabbouleh z pieczarkami marynowanymi

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.