Tartaletki z marchewkami

Składniki

  • 200 g mrożonej Młodej marchewki Bonduelle
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mleka
  • 220 g ciasta francuskiego
  • 200 g kremowego serka
  • 35 g prażonych orzechów pekan lub włoskich
  • Kilka gałązek tymianku (plus dodatkowo do dekoracji)


Przygotowanie

1.

Tartaletki z marchewkami - Krok 1

Marchewki zalać wrzątkiem, doprowadzić do wrzenia. Gotować na minimalnej mocy 3 minuty, odcedzić. Grubsze przekroić na połówki.

2.

Tartaletki z marchewkami - Krok 2

Orzechy posiekać, wymieszać z serkiem i listkami tymianku. Doprawić solą i pieprzem.

3.

Tartaletki z marchewkami - Krok 3

Ciasto pokroić na 12 kawałków o wymiarach mniej więcej 8×8 cm. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na środku każdego kawałka rozsmarować porcję serka i ułożyć marchewki.

4.

Tartaletki z marchewkami - Krok 4

Jajko roztrzepać z mlekiem. Mieszanką posmarować brzegi ciastek. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 20 min. w 180°C. Podawać na ciepło lub na zimno.

Smacznego!

Tartaletki z marchewkami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Katarzyna Jastrzębska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.