Tartinki z pastą z fasoli i oliwkami

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Tartinki z pastą z fasoli i oliwkami - Krok 1

Fasolę odcedzić z zalewy, przełożyć do miski. Zmiksować na gładką masę z czosnkiem i tymiankiem.

2.

Tartinki z pastą z fasoli i oliwkami - Krok 2

Połowę oliwek drobno posiekać, wymieszać ze zmiksowaną pastą. Pozostałe pokroić w plasterki, odstawić na bok.

3.

Tartinki z pastą z fasoli i oliwkami - Krok 3

Pastę doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Połączyć z oliwą.

4.

Tartinki z pastą z fasoli i oliwkami - Krok 4

Kawałki chleba posmarować pastą fasolową. Na wierzchu ułożyć plasterki oliwek. Udekorować tymiankiem.

Smacznego!

Tartinki z pastą z fasoli i oliwkami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Katarzyna Jastrzębska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.