Tłuczone ziemniaki garam masala

Składniki

  • Groszek „Porcja na raz na Twoją Sałatkę” Bonduelle 212 ml
  • 4 dymki
  • 2 średniej wielkości cebule
  • 1 świeże chili
  • 1,5 kg ziemniaków
  • 1/4 szklanki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżeczki mieszanki garam masala
  • 1 łyżeczka kuminu rzymskiego
  • 1 łyżeczka sproszkowanego imbiru
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne lub sproszkowanego chili

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Tłuczone ziemniaki garam masala - Krok 1

Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonym wrzątku.

2.

Tłuczone ziemniaki garam masala - Krok 2

Masło i oliwę rozpuszczamy na patelni, dodajemy posiekane w kosteczkę cebule, smażymy na średnim ogniu ok. 10 min.

3.

Tłuczone ziemniaki garam masala - Krok 3

Do podsmażonej cebuli dodajemy wszystkie przyprawy.

4.

Tłuczone ziemniaki garam masala - Krok 4

Ugotowane i rozgniecione ziemniaki przekładamy na patelnię z cebulą i przyprawami, dokładamy osączony groszek i posiekane dymki, mieszamy. Ziemniaki doprawiamy do smaku solą, podajemy na ciepło.

Smacznego!

Tłuczone ziemniaki garam masala

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Petryna
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.