Tortilla z czerwoną fasolą i ziołowym sosem

Kolejne danie meksykańskie w moim menu. Tym razem tortilla, do której idealnym nadzieniem są warzywa. Złociste ruloniki świetnie prezentują się jako przystawka, bądź osobne danie idealne na lunch lub zdrową kolację.

Składniki

  • 1 puszka Czerwonej fasoli Gotowane Na parze Bonduelle
  • mieszanka sałat lub rukola
  • 2 pomidory
  • 1 żółta papryka
  • 1 opakowanie gotowych placków tortilla
  • 1 jogurt grecki
  • garść świeżych ziół (np. tymianek, pietruszka, bazylia)
  • sól i pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie


1.

Placki podgrzewamy około 1 minutę z każdej strony na patelni.


2.

Każdy placek smarujemy delikatnie jogurtem i przekładamy wszystkimi warzywami. Zwijamy je i przekrawamy na pół.


3.

Tortillę podajemy z sosem z jogurtu naturalnego, ziół i przypraw.

Smacznego!

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.