Tortille z mięsem mielonym, fasolą i kukurydzą

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Tortille z mięsem mielonym, fasolą i kukurydzą - Krok 1

Cebulę i czosnek drobno siekamy. Paprykę kroimy w kostkę.

2.

Tortille z mięsem mielonym, fasolą i kukurydzą - Krok 2

Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju. Dodajemy cebulę i czosnek, smażymy przez 4 minuty. Dodajemy mięso, smażymy dalej przez 5-6 minut. Dokładamy paprykę i przecier. Doprawiamy solą, pieprzem i oregano. Gotujemy przez około 15-20 minut, aż sos zgęstnieje, a papryka będzie miękka.

3.

Tortille z mięsem mielonym, fasolą i kukurydzą - Krok 3

Tortille podgrzewamy na suchej patelni.

4.

Tortille z mięsem mielonym, fasolą i kukurydzą - Krok 4

Na środku placka nakładamy ¼ nadzienia. Zawijamy. Posypujemy natką pietruszki. Tortille podajemy z dodatkiem kwaśnej śmietany.

Smacznego!

Tortille z mięsem mielonym, fasolą i kukurydzą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.