Tostadas z pomidorami, fasolą i cieciorką

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Tostadas z pomidorami, fasolą i cieciorką - Krok 1

Pokrojoną cebulę szklimy na oliwie, następnie dodajemy pokrojoną ostrą papryczkę, pomidory i pół puszki Miksu fasoli z cieciorką. Dusimy około 5 minut, przyprawiamy solą, pieprzem i kuminem.

2.

Tostadas z pomidorami, fasolą i cieciorką - Krok 3

Podduszone warzywa miksujemy na gładki sos. Powstały sos mieszamy z pozostałym w puszce Miksem fasoli i cieciorki.

3.

Tostadas z pomidorami, fasolą i cieciorką - Krok 3

Tortille smarujemy oliwą i kroimy na 8 trójkątnych kawałków.

4.

Tostadas z pomidorami, fasolą i cieciorką - Krok 4

Trójkąty tortilli układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Kładziemy na nich pomidorowo-fasolowo-cieciorkowy sos i posypujemy serem.

5.

Tostadas z pomidorami, fasolą i cieciorką - Krok 5

Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C przez około 6 minut.

Smacznego!

Tostadas z pomidorami, fasolą i cieciorką

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Iwona Zeidler
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.