Tosty z warzywami i boczkiem

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Tosty z warzywami i boczkiem - Krok 1

Cebulę siekamy w drobną kostkę. Oczyszczoną paprykę i boczek kroimy w kostkę. Osączamy kukurydzę z groszkiem.

2.

Tosty z warzywami i boczkiem - Krok 2

Chleb tostowy opiekamy w tosterze lub na suchej patelni.

3.

Tosty z warzywami i boczkiem - Krok 3

Na rozgrzaną patelnię wrzucamy boczek, smażymy około 5 minut. Jeśli boczek jest dość chudy, wlewamy na patelnię 2-3 łyżeczki oleju. Do boczku dodajemy paprykę i cebulę, smażymy dalej przez kolejne 5 minut. Pod koniec dodajemy kukurydzę z groszkiem, delikatnie doprawiamy pieprzem, mieszamy.

4.

Tosty z warzywami i boczkiem - Krok 4

Zawartość patelni przekładamy na chleb tostowy i posypujemy startym serem. Piekarnik ustawiamy na funkcję grill i nagrzewamy do 200°C. Tosty wkładamy do piekarnika i podgrzewamy przez około 2 minuty, aż ser się rozpuści.

Smacznego!

Tosty z warzywami i boczkiem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.