Trójkąty z soczewicą, groszkiem i ziołami

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Trójkąty z soczewicą, groszkiem i ziołami - Krok 1

Cebulę, czosnek i marchewki obrać, drobno pokroić. Cebulę zeszklić na niewielkiej ilości masła. Dodać marchewkę i czosnek. Podsmażyć razem 4 minuty. Doprawić do smaku. Wymieszać z ziołami.

2.

Trójkąty z soczewicą, groszkiem i ziołami - Krok 2

W misce wymieszać odsączoną soczewicę, groszek, podsmażone warzywa.

3.

Trójkąty z soczewicą, groszkiem i ziołami - Krok 3

Arkusz ciasta posmarować masłem, przykryć kolejnym arkuszem. Jeszcze raz posmarować i nałożyć trzeci arkusz.

4.

Trójkąty z soczewicą, groszkiem i ziołami - Krok 4

Przygotowane arkusze ciasta pokroić na pasy o szerokości ok. 7 cm i długości 30 cm. Na dolną część pasa nałożyć farsz. Zwinąć po skosie, tworząc trójkąt. Dokończyć zwijanie trójkąta przez całą długość. Czynności powtarzać z kolejnymi arkuszami ciasta, aż do wykorzystania farszu.

5.

Trójkąty z soczewicą, groszkiem i ziołami - Krok 5

Trójkąty ułożyć na blasze, posmarować masłem. Piec 20-25 minut w 180°C.

Smacznego!

Trójkąty z soczewicą, groszkiem i ziołami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Katarzyna Jastrzębska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.