Twarożek z groszkiem i rzodkiewką

Składniki

  • ½ puszki Groszku tradycyjnego Bonduelle 212 ml
  • 200 g twarogu w kostce
  • 3-4 czubate łyżki śmietany 10% lub 12%
  • Mały pęczek rzodkiewki
  • Młoda cebulka ze szczypiorem
  • Sól
  • Pieprz
  • Pieczywo do podania

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Twarożek z groszkiem i rzodkiewką - Krok 1

Twaróg przekładamy do miseczki i dokładnie rozgniatamy widelcem.

2.

Twarożek z groszkiem i rzodkiewką - Krok 2

Groszek osączamy. Cebulkę i szczypior drobno siekamy. Umyte i oczyszczone rzodkiewki kroimy w kostkę.

3.

Twarożek z groszkiem i rzodkiewką - Krok 3

Do twarogu dodajemy kwaśną śmietanę, doprawiamy solą i sporą ilością czarnego pieprzu. Mieszamy do połączenia.

4.

Twarożek z groszkiem i rzodkiewką - Krok 4

Do twarogu dodajemy groszek, rzodkiewkę, cebulkę i szczypior. Delikatnie mieszamy. Twarożek z groszkiem i rzodkiewką podajemy z dodatkiem pieczywa.

Smacznego!

Twarożek z groszkiem i rzodkiewką

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.