Tymbaliki z kurczaka z groszkiem i kukurydzą

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Tymbaliki z kurczaka z groszkiem i kukurydzą - Krok 1

Pierś z kurczaka pokroić na kawałki i zmiksować razem ze śmietanką i szpinakiem.

2.

Tymbaliki z kurczaka z groszkiem i kukurydzą - Krok 2

Dodać osączoną z zalewy kukurydzę z groszkiem. Doprawić solą i pieprzem. Całość wymieszać.

3.

Tymbaliki z kurczaka z groszkiem i kukurydzą - Krok 3

Żelatynę namoczyć w bulionie, a następnie podgrzać w kąpieli wodnej do jej rozpuszczenia. Połączyć z masą. Przelać do małych naczynek lub filiżanek i wstawić do lodówki do czasu, aż masa stężeje.

4.

Tymbaliki z kurczaka z groszkiem i kukurydzą - Krok 4

Wyjąć z formy. Udekorować natką pietruszki.

Smacznego!

Tymbaliki z kurczaka z groszkiem i kukurydzą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Warzecha
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.