Warzywa po bretońsku z ryżem

Jeśli szukacie smacznego, szybkiego przepisu na rodzinny obiad czy to w domu, czy w plenerze na biwaku, to dobrze trafiliście:) Warzywa po bretońsku z ryżem to świetne, szybkie danie, które z łatwością przygotujecie zarówno w domu jak i zabierzecie pod namiot.

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

2

Ryz gotujemy na sypko. Jeśli chcesz przygotować danie na wyjeździe np. pod namiotem, wystarczy że spakujesz ugotowany ryż w plastikowe pudełko.

2.

3

Cukinie kroimy w półplasterki i podsmażamy na oliwie przez ok. 5 minut. Dodajemy fasolkę po bretońsku i podgrzewamy ok 10 minut.

3.

4

Pod koniec gotowania wrzucamy pomidory pokrojone w ćwiartki. Dodajemy łyżeczkę majeranku. Doprawiamy solą i pieprzem.

4.

6

Ryż mieszamy z fasolką, posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

Smacznego!

8

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.