Warzywa w sosie bazyliowym

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Warzywa w sosie bazyliowym - Krok 1

Czosnek obieramy i rozgniatamy bokiem noża. Umieszczamy go w moździerzu i ucieramy ze szczyptą soli na pastę. Cebulę siekamy w piórka.

2.

Warzywa w sosie bazyliowym - Krok 2

Kolejno dodajemy nasiona słonecznika i dalej ucieramy. Dokładamy listki bazylii, rozcieramy je z resztą składników. Wlewamy 3 łyżki oliwy, dodajemy 2 łyżki startego sera. Ucieramy do powstania pasty. W razie potrzeby dolewamy więcej oliwy.

3.

Warzywa w sosie bazyliowym - Krok 3

Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę. Smażymy przez 3-4 minuty.

4.

Warzywa w sosie bazyliowym - Krok 4

Dokładamy mrożonkę Italian mix. Smażymy przez około 5-7 minut, aż warzywa będą miękkie. Doprawiamy je solą do smaku.

5.

Warzywa w sosie bazyliowym - Krok 5

Dodajemy pesto, mieszamy. Podgrzewamy przez 2 minuty.

6.

Warzywa w sosie bazyliowym - Krok 6

Warzywa nakładamy na talerze i podajemy. Najlepiej serwować je jako dodatek do dania głównego.

Smacznego!

Warzywa w sosie bazyliowym - Krok 7

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.