Warzywne kulki w sosie szpinakowym

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Warzywne kulki w sosie szpinakowym - Krok 1

Zaczynamy od przygotowania sosu. Siekamy szpinak i czosnek. Podsmażamy na odrobinie oleju. Na koniec dodajemy śmietanę i doprawiamy solą. Blendujemy.

2.

Warzywne kulki w sosie szpinakowym - Krok 2

Kroimy cebulkę i podsmażamy na oleju.

3.

Warzywne kulki w sosie szpinakowym - Krok 3

Blendujemy mix cieciorki z fasolą z podsmażoną cebulką, posiekaną pietruszką i jajkiem. Doprawiamy solą i pieprzem.

4.

Warzywne kulki w sosie szpinakowym - Krok 4

Do masy dodajemy bułkę tartą i formujemy kuleczki. Gotowe kulki smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy z sosem szpinakowym.

Smacznego!

Warzywne kulki w sosie szpinakowym

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Alicja Dziurosz
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.