Wegańskie bolognese z soczewicą

Składniki

  • 1 puszka Soczewicy “Ugotowane na parze” Bonduelle 425 ml
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 nieduża marchew
  • 1 średnia cebula
  • 1 puszka krojonych pomidorów
  • 250 g makaronu spaghetti
  • 1/3 szklanki wody
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • Garść świeżej bazylii
  • Tarty parmezan
  • Sól, pieprz do smaku

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Wegańskie bolognese z soczewicą - Krok 1

Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę pokroić w kostkę. Wszystko podsmażyć na oliwie z oliwek, aż warzywa będą miękkie.

2.

Wegańskie bolognese z soczewicą - Krok 2

Dodać pomidory z puszki, wodę, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i oregano. Dusić, aż sos zgęstnieje.

3.

Wegańskie bolognese z soczewicą - Krok 3

Dodać soczewicę i przyprawić do smaku.

4.

Wegańskie bolognese z soczewicą - Krok 4

Makaron ugotować, na wierzchu ułożyć sos, przybrać porwanymi listkami bazylii i parmezanem.

Smacznego!

Wegańskie bolognese z soczewicą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Magda Kucharzy
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.