Wegańskie chili z pieczarkami

Składniki

  • 1 puszka Czerwonej fasoli “Ugotowane na parze” Bonduelle 425 ml
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 puszka posiekanych pomidorów
  • 1 cebula
  • 1 limonka
  • 1 papryczka chili
  • 1 marchewka
  • 400 g pieczarek
  • 100 g ryżu
  • 1 szklanka bulionu warzywnego
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżeczki suszonego oregano
  • 1 1/2 łyżeczki wędzonej papryki
  • 1 łyżeczka mielonej kolendry
  • Natka pietruszki
  • Sól, pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Wegańskie chili z pieczarkami - Krok 1

W rondelku rozgrzać olej, wrzucić pokrojone w kostkę cebulę i marchew, posypać odrobiną soli i dusić ok. 10 minut, aż warzywa będą miękkie.

2.

Wegańskie chili z pieczarkami - Krok 2

Pieczarki pokroić w niedużą kostkę, dodać do pozostałych warzyw i smażyć, aż będą lekko złote.

3.

Wegańskie chili z pieczarkami - Krok 3

Dodać przyprawy, chili i czosnek i dobrze wymieszać. Całość zalać pomidorami i bulionem, gotować ok. 30 minut, aż sos zgęstnieje i odparuje.

4.

Wegańskie chili z pieczarkami - Krok 4

Dodać fasolę z puszki i gotować jeszcze 10 minut. Podawać z ugotowanym ryżem, cząstkami limonki i natką pietruszki.

Smacznego!

Wegańskie chili z pieczarkami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Magda Kucharzy
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.