Wieprzowina BBQ

Składniki

  • 500 g mielonej wieprzowiny (np. mięsa z łopatki, szynki)
  • 150 g surowego wędzonego boczku
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 2 puszki Amerykańskiej fasolki barbecue Bonduelle
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • ryż do podania

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Ryż gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu.

2.

Cebulę i czosnek drobno siekamy. Oczyszczone papryki kroimy w kostkę. Od boczku odkrawamy skórę i wyrzucamy. Mięso kroimy w kostkę. Natkę pietruszki drobno siekamy.

3.

Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy boczek, cebulę i czosnek, smażymy przez 4-5 minut. Dodajemy mieloną wieprzowinę, smażymy dalej przez kilka minut, aż mięso przestanie być różowe.

4.

Do mięsa dodajemy paprykę, smażymy przez około 5-7 minut.

5.

Na patelnię dodajemy Amerykańską fasolkę barbecue Bonduelle i kilka łyżek wody. Mieszamy i przykrywamy patelnię pokrywką. Gotujemy dalej przez około 5 minut, aż papryka będzie miękka.

6.

Do miseczek nakładamy ugotowany ryż, nakładamy porcje wieprzowiny bbq. Danie posypujemy posiekaną nacią pietruszki podajemy.

Smacznego!

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.