Wrapy z grillowanym kurczakiem i fasolką barbecue

Składniki

  • 1 puszka Amerykańskiej fasolki Barbecue Bonduelle 425 ml
  • 400 g piersi kurczaka
  • 2 duże pszenne tortille
  • 1 sałata rzymska
  • 100 g brązowego ryżu
  • 100 g czerwonej papryki
  • 70 g czerwonej cebuli
  • 50 g sera cheddar
  • 25 ml oliwy
  • Sól, pieprz do smaku

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Wrapy z grillowanym kurczakiem i fasolką barbecue - Krok 1

Mięso kroimy ukośnie, doprawiamy solą, pieprzem i skrapiamy oliwą.

2.

Wrapy z grillowanym kurczakiem i fasolką barbecue - Krok 2

Gotujemy ryż na sypko, fasolkę podgrzewamy, a kawałki kurczaka grillujemy na patelni grillowej.

3.

Wrapy z grillowanym kurczakiem i fasolką barbecue - Krok 3

Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach, cebulę kroimy w piórka, a paprykę w paski. Liście sałaty pozostawiamy z całości – większe możemy przekroić wzdłuż na pół.

4.

Wrapy z grillowanym kurczakiem i fasolką barbecue - Krok 4

Na tortilli układamy wszystkie składniki, oprószamy solą, pieprzem i zwijamy dość ściśle.

Smacznego!

Wrapy z grillowanym kurczakiem i fasolką barbecue

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.