Zapiekanka jajeczna z fasolką szparagową

Danie na dziś – zapiekanka. Jej jajeczna odmiana z szynką parmeńską i gałką muszkatołową to danie, które mnie zachwyciło. Mam nadzieję, że wam będzie smakowało równie wyśmienicie.

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie


1.

Cebulę siekamy i szklimy na maśle. Dodajemy wyciśnięty czosnek i fasolkę i smażymy około 10 minut.


2.

W tym czasie łączymy jajka z maślanką, przyprawiamy do smaku gałką, solą i pieprzem.


3.

W żaroodpornym naczyniu układamy warzywa i szynkę parmeńską. Zalewamy masą jajeczną i pieczemy około 15 minut w 180 stopniach. Podajemy z posiekanym lubczykiem.

Smacznego!

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.