Zapiekanka pasterska

Składniki

  • 1 opakowanie French mix „Już Przygotowane Na Parze” Bonduelle
  • 500 g mielonej wołowiny
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 kg ziemniaków
  • 4 łyżki mleka
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżeczka gałki muszkatołowej
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • 1 łyżeczka sosu worcestershire (opcjonalnie)
  • Olej
  • Sól
  • Pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Zapiekanka pasterska - Krok 1

Gotujemy ziemniaki w osolonej wodzie do miękkości. Rozgniatamy na purée. Dodajemy masło, mleko i gałkę muszkatołową.

2.

Zapiekanka pasterska - Krok 2

Na rozgrzanym oleju szklimy posiekane cebule i czosnek. Podsmażamy wołowinę. Dodajemy tymianek i przecier pomidorowy oraz opcjonalnie sos worcestershire.

3.

Zapiekanka pasterska - Krok 3

Na patelnię dodajemy French mix „Już Przygotowane Na Parze”. Smażymy 3-4 minuty. Przekładamy zawartość do naczynia żaroodpornego.

4.

Zapiekanka pasterska - Krok 4

W naczyniu żaroodpornym układamy warstwę ziemniaków. Pieczemy pod przykryciem przez 30 minut w 180°C. Ściągamy pokrywkę i pieczemy jeszcze 10 minut.

Smacznego!

Zapiekanka pasterska

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Monika Rosa
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.