Zapiekanka z fasolą

Jeśli szukacie smacznego, szybkiego przepisu na rodzinny obiad czy to w domu, czy w plenerze na biwaku, to dobrze trafiliście:) Zapiekanka z fasolą to świetne, szybkie danie, które z łatwością przygotujecie zarówno w domu jak i zabierzecie pod namiot.

Składniki

Sos:

  • 125 ml śmietany 30%
  • łyżka przecieru pomidorowego
  • 200 g żółtego sera
  • gałka muszkatołowa
  • sólo i pieprz

 

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

E2

Gotujemy makaron tak, aby był pół-twardy.

2.

E4

Kiełbasę kroimy w plasterki.


3.

Na rozgrzaną oliwę wrzucamy pokrojoną w paseczki paprykę, lekko solimy. Podsmażamy chwilę i dodajemy pokrojoną w plasterki kiełbasę. Podsmażamy 5 min.

4.

E3

Przygotowujemy sos: Żółty ser ścieramy na drobnej tarce. Mieszamy ze sobą śmietanę z przecierem i serem. Przyprawiamy małą ilością gałki muszkatołowej, sola i pieprzem.

5.

E6

W naczyniu żaroodpornym układamy na zmianę: makaron, kiełbasę z papryką i teksańską fasolką Cayenne. Zalewamy sosem. Na wierzch układamy plastry sera żółtego. Zapiekamy w 200st. C przez ok. 20 min.

Smacznego!

E5

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.