Zapiekanka ziemniaczana z fasolką szparagową

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie


1.

Młode ziemniaki dokładnie myjemy pozostawiając skórkę, następnie kroimy w jak najcieńsze plastry i układamy w wysmarowanej masłem lub oliwą formie.


2.

Ziemniaki zalewamy masą ze śmietany i jajka, solimy i pieprzymy do smaku.


3.

Posypujemy drobno pokrojoną mozzarellą i zieloną fasolką.


4.

Zapiekanki pieczemy około 20 minut w 180 stopniach, aż ziemniaki staną się miękkie.

Smacznego!

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.