Zielona sałatka jarzynowa

Składniki

  • 285 g Kukurydzy złocistej z groszkiem Bonduelle 425 ml
  • 1 awokado – ok. 250 g
  • 500 g ziemniaków
  • 250 g zielonych ogórków
  • 120 g zielonego jabłka (ok.1/2)
  • 100 g jasnej części pora
  • 80-100 ml oliwy z oliwek EV
  • Sok z 1 cytryny
  • Sól, pieprz do smaku

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Zielona sałatka jarzynowa - Krok 1

Wyszorowane ziemniaki gotujemy w mundurkach do miękkości. Studzimy, a następnie obieramy ze skórki.

2.

Zielona sałatka jarzynowa - Krok 2

Ziemniaki, obrane ogórki i jabłko w skórce kroimy w 2-cm kostkę, przekładamy do miski, dodajemy drobno posiekany por i osączoną z zalewy kukurydzę z groszkiem. Mieszamy.

3.

Zielona sałatka jarzynowa - Krok 3

Obrane awokado miksujemy z oliwą, sokiem z cytryny i szczyptą soli na gładki mus, gęstością przypominający majonez. W razie konieczności dolewamy niewielką ilość oliwy.

4.

Zielona sałatka jarzynowa - Krok 4

Sałatkę mieszamy ze zmiksowanym awokado i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Smacznego!

Zielona sałatka jarzynowa

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.