Zielony krem z fetą i migdałami

Składniki

 

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

DSC_1915

Cebulę i czosnek drobno siekamy.

2.

DSC_1910

Migdały prażymy na suchej patelni, aż ładnie się zrumienią i przekładamy je do miseczki, aby ostygły.

3.

DSC_2022

Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy cebulę i czosnek, smażymy przez 3-4 minuty.

4.

DSC_2026

W garnku umieszczamy bulion, dodajemy zawartość patelni i zagotowujemy. Wsypujemy opakowanie Zupy krem z zielonych warzyw Bonduelle. Gotujemy przez około 3 minuty.

5.

DSC_2032

Zupę lekko studzimy i blendujemy na krem. Można ją dodatkowo przetrzeć przez sito.

6.

DSC_2040

Zupę ponownie stawiamy na palniku, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zagotowujemy i nalewamy do miseczek. Zupę posypujemy pokruszoną fetą i migdałami. Podajemy.

Smacznego!

DSC_2055

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.