Ziemniaki pieczone z kozim serem, białą fasolą i prażonym czosnkiem

Frytki, kartofelki po polsku, złociste talarki, a dziś ziemniaki z kozim serem.
Wspaniałe i aromatyczne danie, proste w przygotowaniu oraz wykorzystujące wspaniały aromat koziego sera.

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie


1.

Ziemniaki płuczemy, mocno szorujemy i kroimy w ćwiartki. Wykładamy w żaroodpornym naczyniu.


2.

Do ziemniaków dodajemy białą fasolę oraz pokrojony w kostkę lub starty na tarce ser. Całość polewamy oliwą i przyprawiamy. Pieczemy w 180 stopniach przez około 30 minut.


3.

W międzyczasie obieramy czosnek z łupin i kroimy na cienkie plasterki. Czosnek prażymy na suchej patelni przez około 15 minut.


4.

Pod koniec pieczenia dodajemy czosnek do warzyw.

Smacznego!

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.