Zupa brokułowa z gorgonzolą

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

DSC_9400

Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Cebulę i czosnek drobno siekamy.

2.

DSC_9402

Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, smażymy ziemniaki, cebulę i czosnek przez około 4-5 minut, od czasu do czasu mieszając. Zawartość patelni przekładamy do garnka, zalewamy ciepłym bulionem. Gotujemy przez około 7-10 minut do miękkości ziemniaków.

3.

DSC_9404

Do garnka dodajemy brokuły, gotujemy przez 3 minuty.

4.

DSC_9406

Do zupy dodajemy ser gorgonzola.

5.

DSC_9409

Następnie miksujemy zupę na krem.

6.

DSC_9416

Zupę ponownie podgrzewamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z ulubionymi dodatkami, np. z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

Smacznego!

DSC_9452

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.