Zupa dyniowa z czerwonym curry i mleczkiem kokosowym

Składniki

  • 1 opakowanie mrożonej Zupy kremu dyniowej Bonduelle
  • 3 liście laurowe
  • 1 główka czosnku
  • 1 cebula
  • 300 g mleczka kokosowego
  • 3 łyżki czerwonej pasty curry
  • 2 łyżki mielonego imbiru
  • 1 łyżeczka mielonego chili
  • 1 łyżeczka ziaren pieprzu
  • 1 łyżeczka ziela angielskiego
  • Włoszczyzna
  • Sok z 1 cytryny
  • Sól

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Zupa dyniowa z czerwonym curry i mleczkiem kokosowym - Krok 1

Włoszczyznę, czosnek i cebulę kroimy, wrzucamy do garnka. Dodajemy liście laurowe, pieprz i ziele angielskie. Solimy 1 łyżką soli. Gotujemy około 45 minut i przecedzamy przez sitko, tak aby otrzymać klarowny bulion.

2.

Zupa dyniowa z czerwonym curry i mleczkiem kokosowym - Krok 2

Wydzielamy 700 ml bulionu i odstawiamy na bok. Do garnka wrzucamy zupę dyniową Bonduelle i czerwoną pastę curry. Smażymy kilka minut, a następnie dodajemy bulion.

3.

Zupa dyniowa z czerwonym curry i mleczkiem kokosowym - Krok 3

Gotujemy ok. 3 minut i miksujemy blenderem na gładką masę. Dodajemy mleczko kokosowe, imbir, mielone chili i sok z cytryny. Solimy.

Smacznego!

Zupa dyniowa z czerwonym curry i mleczkiem kokosowym

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Tosia i Śliwka
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.