Zupa rybna z kiełkami fasoli Mung

Składniki

  • 1 puszka Kiełków fasoli Mung Bonduelle 212 ml
  • 6 obranych gotowanych krewetek
  • 1 średni filet z mintaja
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 100 g marynowanej trawy cytrynowej
  • 30 g imbiru
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 litr wody
  • Sok z 1 limonki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Zupa rybna z kiełkami fasoli Mung - Krok 1

Siekamy imbir. Do wody wrzucamy trawę cytrynową i imbir, doprawiamy sosem sojowym. Gotujemy 10 minut. Po tym czasie wyjmujemy trawę cytrynową.

2.

Zupa rybna z kiełkami fasoli Mung - Krok 2

Marchewkę i pietruszkę kroimy w paseczki, dodajemy do zupy.

3.

Zupa rybna z kiełkami fasoli Mung - Krok 3

Rybę kroimy w duże kawałki. Wrzucamy do wywaru z warzywami i gotujemy 10 minut.

4.

Zupa rybna z kiełkami fasoli Mung

Dodajemy krewetki i sok z limonki. Podgrzewamy 2 minuty. Zupę przed podaniem posypujemy kiełkami Mung.

Smacznego!

Zupa rybna z kiełkami fasoli Mung

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.