Zupa z bobem, ciecierzycą i fasolą z pomidorami

Składniki

  • 1 puszka Miksu fasoli z cieciorką „Ugotowane Na Parze” Bonduelle
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1 cebula
  • 1/2 pora
  • 1/4 dużego selera lub 1/2 małego
  • 1/2 kg bobu (poza sezonem można użyć mrożonego)
  • 1 puszka krojonych pomidorów
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 3 liście laurowe
  • 4 ziarenka ziela angielskiego
  • Natka pietruszki
  • Oliwa z oliwek
  • Sól
  • Pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Zupa z bobem, ciecierzycą i fasolą z pomidorami - Krok 1

Obieramy cebulę i przypalamy ją na palniku lub na rozgrzanej, suchej patelni z grubym dnem. Obieramy marchewki, pietruszki i seler. Kroimy na większe kawałki. Gotujemy warzywa z liśćmi laurowymi, zielem oraz natką pietruszki przez 30 minut.

2.

Zupa z bobem, ciecierzycą i fasolą z pomidorami - Krok 2

Gotujemy bób w osolonej wodzie. Studzimy, przelewając zimną wodą i obieramy.

3.

Zupa z bobem, ciecierzycą i fasolą z pomidorami - Krok 3

Wyjmujemy warzywa z bulionu. Wrzucamy pomidory i gotujemy 15 minut. Doprawiamy solą, pieprzem i ostrą papryką. Wrzucamy bób oraz mix fasoli z cieciorką. Gotujemy 5 minut. Podajemy z kilkoma kroplami oliwy z oliwek.

Smacznego!

Zupa z bobem, ciecierzycą i fasolą z pomidorami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Monika Rosa
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.