Zupa z groszku i pasty wasabi

Pikantne danie to nie nowość dla podniebienia wielu osób. Jednak pasta wasabi to spore wyzwanie. Zielony groszek łagodzi ostrą przyprawę, dzięki czemu możemy delektować się aromatem tej zupy.

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie


1.

Cebulę i czosnek siekamy i podsmażamy delikatnie na maśle. Dodajemy groszek.


2.

Składniki przekładamy do garnka i zalewamy 2 szklankami wody. Gotujemy pod przykryciem przez około 20 minut.


3.

Połowę zupy odlewamy i starannie przecieramy przez sito. Do pozostałej części zupy dodajemy pastę wasabi. Łączymy zupę w całość.


4.

Podajemy z kiełkami i pieczywem.

Smacznego!

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.