Zupa z groszku z tostami z serem i szynką

Składniki

Na zupę:

  • 2 puszki Groszku ekstradrobnego Bonduelki
  • 1/2 cebuli
  • 1 szklanka bulionu drobiowego lub warzywnego
  • 1-2 łyżki śmietany
  • oliwa z oliwek
  • sól i pieprz do smaku
  • świeże zioła do wyboru (najlepiej mięsa, bazylia lub koperek)

Na tosty:

  • chleb tostowy
  • szynka
  • ser
  • masło

Czy wiesz, że...


Przygotowanie


1.

W garnku na oliwie podsmażamy drobno pokrojoną cebulę.


2.

Następnie dodajemy groszek i bulion. Gotujemy przez ok. 5 minut.


3.

Dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku. Gotujemy jeszcze przez 5 minut.


4.

Wedle uznania dodajemy drobno posiekane świeże zioła. Całość miksujemy.


5.

Podajemy z tostami z szynką i serem.

Smacznego!

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Groszek
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.