Your browser does not support JavaScript!

Rozgrzewające leczo z kiełbasą chorizo i czerwoną fasolą

Składniki

  • Czerwona fasola „Ugotowane na parze” 425 ml
  • 200 g kiełbasy chorizo lub innej pikantnej kiełbasy
  • 1 czerwona cebula
  • 1 duża cukinia
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 750 g passaty pomidorowej
  • 1 ząbek czosnku
  • Sól i pieprz
  • Słodka papryka do smaku

Czy wiesz, że...


Przygotowanie


1.

Kiełbasę kroimy w plasterki, wrzucamy na patelnię. Smażymy aż z kiełbasy wytopi się część tłuszczu, a kiełbasa będzie apetycznie przyrumieniona.


2.

Czosnek obieramy, miażdżymy trzonkiem noża i kroimy drobno. Cebulę obieramy i kroimy w pióra.


3.

Cukinię kroimy w półplasterki. Z papryk usuwamy gniazda nasienne, oczyszczamy dokładnie, aby pozbyć się pestek. Kroimy papryki w paski.


4.

Do przyrumienionej kiełbasy dodajemy czosnek oraz cebulę, podsmażamy chwilę mieszając. Dodajemy cukinię, obie papryki, dusimy przez 5 minut, dodajemy passatę pomidorową i gotujemy przez 20 minut pod przykryciem na małym ogniu. 


5.

Pod koniec dodajemy czerwoną fasolę oraz doprawiamy do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. 


Smacznego!

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Groszek
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.