Your browser does not support JavaScript! Śniadaniowe muffiny z kukurydzą i fasolą - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Kukurydza to obok pszenicy i ryżu najpopularniejsza roślina uprawna świata. Jeden jej “kłos” może ważyć 40 dag. Kukurydza była podstawowym pożywieniem Inków, Azteków i Majów. Dziś jada się ją głównie w postaci płatków, kasz i mąki kukurydzianej. Wszyscy znają popcorn, a popularnością zaczyna cieszyć się też olej kukurydziany. (więcej)


Przygotowanie

1

Śniadaniowe muffiny z kukurydzą i fasolą - Krok 1

Szynkę zawinąć w rulon i pokroić w plasterki. Pietruszkę posiekać.

2

Śniadaniowe muffiny z kukurydzą i fasolą - Krok 2

Jajka wbić do miski. Dodać szynkę, pietruszkę i kukurydzę złocistą z czerwoną fasolą. Delikatnie wymieszać.

3

Śniadaniowe muffiny z kukurydzą i fasolą - Krok 3

Masę jajeczną przełożyć do formy wyłożonej papilotkami. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez około 20 minut.

:)

Śniadaniowe muffiny z kukurydzą i fasolą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Monika Gawrysiak

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu