Your browser does not support JavaScript! Kolorowa salsa do nachos i tacos - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Odsączoną kukurydzę i opłukaną na sicie fasolę przekładamy do salaterki.

2

Paprykę, cebulę i pomidory bez gniazd nasiennych kroimy w kostkę.

3

Wszystkie warzywa mieszamy.

4

Doprawiamy cukrem, kminem, świeżą kolendrą, solą i pieprzem. Skrapiamy sokiem z limonki i oliwą. Mieszamy.

:)

Podajemy w muszelkach taco lub z kukurydzianymi nachosami.

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu