Your browser does not support JavaScript! Paszteciki z ciasta francuskiego z kasz膮 i batatami - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Sk艂adniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Kaszetk臋 podsma偶amy na suchej patelni oko艂o 3 minuty.

2

Z ciasta francuskiego wycinamy k贸艂ka za pomoc膮 wykrawaczki do ciastek lub szklanki.

3

Na wyci臋te porcje ciasta wyk艂adamy kasz臋 i ser. Sklejamy piero偶ki.

4

Gotowe paszteciki pieczemy oko艂o 20 minut w 220 stopniach C.

:)

I gotowe!

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Ma艂gorzata Gutral

Czy wiesz, 偶e...

Marchewka ma ju偶 ponad kilka tysi臋cy lat. Jej ojczyzn膮 s膮 najprawdopodobniej Chiny, jednak marchewka w tamtych czasach wygl膮da艂a i smakowa艂a zupe艂nie inaczej. W staro偶ytno艣ci mo偶na by艂o spr贸bowa膰 bia艂ej marchewki. Dopiero w XVII wieku w Holandii wyhodowano jej pomara艅czow膮, popularn膮 dzisiaj odmian臋. (wi臋cej)

Napisz komentarz

Oce艅 przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i bloger贸w kulinarnych. Jako mi艂o艣nicy r贸偶norodnej kuchni opartej o produkty ro艣linne wierzymy, 偶e ka偶dy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz wi臋cej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejd藕 do sklepu