
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- łatwe
Kaszetkę podsmażamy na suchej patelni około 3 minuty.
Z ciasta francuskiego wycinamy kółka za pomocą wykrawaczki do ciastek lub szklanki.
Na wycięte porcje ciasta wykładamy kaszę i ser. Sklejamy pierożki.
Gotowe paszteciki pieczemy około 20 minut w 220 stopniach C.
I gotowe!
Marchewka ma już ponad kilka tysięcy lat. Jej ojczyzną są najprawdopodobniej Chiny, jednak marchewka w tamtych czasach wyglądała i smakowała zupełnie inaczej. W starożytności można było spróbować białej marchewki. Dopiero w XVII wieku w Holandii wyhodowano jej pomarańczową, popularną dzisiaj odmianę. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej