Your browser does not support JavaScript! Paszteciki z ciasta francuskiego z kaszą i batatami - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Kaszetkę podsmażamy na suchej patelni około 3 minuty.

2

Z ciasta francuskiego wycinamy kółka za pomocą wykrawaczki do ciastek lub szklanki.

3

Na wycięte porcje ciasta wykładamy kaszę i ser. Sklejamy pierożki.

4

Gotowe paszteciki pieczemy około 20 minut w 220 stopniach C.

:)

I gotowe!

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

Marchewka ma już ponad kilka tysięcy lat. Jej ojczyzną są najprawdopodobniej Chiny, jednak marchewka w tamtych czasach wyglądała i smakowała zupełnie inaczej. W starożytności można było spróbować białej marchewki. Dopiero w XVII wieku w Holandii wyhodowano jej pomarańczową, popularną dzisiaj odmianę. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu