Pieczona dynia faszerowana kaszą i warzywami

Zdjęcie Warzywne Inspiracje Ikona Play

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Dynię kroimy na pół i usuwamy gniazdo nasienne. Połówki skrapiamy oliwą i oprószamy solą.
Pieczemy 20 minut w 190 stopniach C.

Kaszetkę rozmrażamy na patelni.

Kaszetkę mieszamy z 150 g startego sera.

Podpieczone dynie wypełniamy farszem z sera i Kaszetki. Posypujemy pozostałym serem.

Zapiekamy około 30 minut w 190 stopniach C lub do chwili aż dynia będzie miękka.

Przed podaniem dekorujemy listkami bazylii.

•ᴗ• Zdjęcie Warzywne Inspiracje
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Kaszetka Danie z Batatami

Warzywne danie gotowe z kaszą i sosem. Kompozycja warzyw – batatów, fasoli edamame, dyni, groszku cukrowego oraz kaszy bulgur i komosy ryżowej w aromatycznym sosie. Wystarczy podgrzewać mieszankę na patelni przez 8-10 min.

Napisz komentarz

Oceń przepis: