Your browser does not support JavaScript!

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Dynię kroimy na pół i usuwamy gniazdo nasienne. Połówki skrapiamy oliwą i oprószamy solą.
Pieczemy 20 minut w 190 stopniach C.

2

Kaszetkę rozmrażamy na patelni.

3

Kaszetkę mieszamy z 150 g startego sera.

4

Podpieczone dynie wypełniamy farszem z sera i Kaszetki. Posypujemy pozostałym serem.

5

Zapiekamy około 30 minut w 190 stopniach C lub do chwili aż dynia będzie miękka.

:)

Przed podaniem dekorujemy listkami bazylii.

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

Marchewka ma już ponad kilka tysięcy lat. Jej ojczyzną są najprawdopodobniej Chiny, jednak marchewka w tamtych czasach wyglądała i smakowała zupełnie inaczej. W starożytności można było spróbować białej marchewki. Dopiero w XVII wieku w Holandii wyhodowano jej pomarańczową, popularną dzisiaj odmianę. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu