Your browser does not support JavaScript! Pieczona dynia faszerowana kasz膮 i warzywami - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Sk艂adniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Dyni臋 kroimy na p贸艂 i usuwamy gniazdo nasienne. Po艂贸wki skrapiamy oliw膮 i opr贸szamy sol膮.
Pieczemy 20 minut w 190 stopniach C.

2

Kaszetk臋 rozmra偶amy na patelni.

3

Kaszetk臋 mieszamy z 150 g startego sera.

4

Podpieczone dynie wype艂niamy farszem z sera i Kaszetki. Posypujemy pozosta艂ym serem.

5

Zapiekamy oko艂o 30 minut w 190 stopniach C lub do chwili a偶 dynia b臋dzie mi臋kka.

:)

Przed podaniem dekorujemy listkami bazylii.

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Ma艂gorzata Gutral

Czy wiesz, 偶e...

Marchewka ma ju偶 ponad kilka tysi臋cy lat. Jej ojczyzn膮 s膮 najprawdopodobniej Chiny, jednak marchewka w tamtych czasach wygl膮da艂a i smakowa艂a zupe艂nie inaczej. W staro偶ytno艣ci mo偶na by艂o spr贸bowa膰 bia艂ej marchewki. Dopiero w XVII wieku w Holandii wyhodowano jej pomara艅czow膮, popularn膮 dzisiaj odmian臋. (wi臋cej)

Napisz komentarz

Oce艅 przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i bloger贸w kulinarnych. Jako mi艂o艣nicy r贸偶norodnej kuchni opartej o produkty ro艣linne wierzymy, 偶e ka偶dy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz wi臋cej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejd藕 do sklepu