Placki z cukinii z sosem czosnkowym

Placki z cukinii podane z dipem jogurtowym na drewnianej desce – idealne na letni obiad lub przystawkę. Ikona Play

Składniki

  • Kaszetka z cukinią 160 g Bonduelle
  • 200 g młodej cukinii
  • 20 g mąki pszennej
  • 1 jajko lub roślinny zamiennik jajka
  • sól i pieprz
  • 60 ml oleju do smażenia
  • 200 g gęstego jogurtu
  • 1 ząbek czosnku

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Kaszetki gotujemy w lekko osolonym wrzątku przez ok 7 minut. Następnie wysypujemy zawartość z torebek.

Cukinię ścieramy na tarce o dużych oczkach.

Cukinię mieszamy z kaszą.

Dodajemy mąkę, jajko lub jego zamiennik oraz doprawiamy solą i pieprzem.

Smażymy niewielkie placuszki na rozgrzanym oleju.

Jogurt mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawiamy solą i pieprzem.

Chrupiące placki podajemy z sosem czosnkowym.

•ᴗ• Placki z cukinii podane z dipem jogurtowym na drewnianej desce – idealne na letni obiad lub przystawkę.

Napisz komentarz

Oceń przepis: