Your browser does not support JavaScript! Placki z cukinii z sosem czosnkowym - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Sk艂adniki

  • Kaszetka z cukini膮 160 g Bonduelle

  • 200 g m艂odej cukinii

  • 20 g m膮ki pszennej

  • 1 jajko lub ro艣linny zamiennik jajka

  • s贸l i pieprz

  • 60 ml oleju do sma偶enia

  • 200 g g臋stego jogurtu

  • 1 z膮bek czosnku

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Kaszetki gotujemy w lekko osolonym wrz膮tku przez ok 7 minut. Nast臋pnie wysypujemy zawarto艣膰 z torebek.

2

Cukini臋 艣cieramy na tarce o du偶ych oczkach.

3

Cukini臋 mieszamy z kasz膮.

4

Dodajemy m膮k臋, jajko lub jego zamiennik oraz doprawiamy sol膮 i pieprzem.

5

Sma偶ymy niewielkie placuszki na rozgrzanym oleju.

6

Jogurt mieszamy z przeci艣ni臋tym przez prask臋 czosnkiem, doprawiamy sol膮 i pieprzem.

:)

Chrupi膮ce placki podajemy z sosem czosnkowym.

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Ma艂gorzata Gutral

Czy wiesz, 偶e...

Szpinak, kt贸rego drugie imi臋, wskazuj膮ce na jego pochodzenie, to 鈥淭rawa Persji鈥, przyby艂 do Europy ponad tysi膮c lat temu. Ok. IX wieku Arabowie przywie藕li szpinak do Hiszpanii. Stamt膮d wyruszy艂 do Francji, W艂och i Anglii. Lecz dopiero w wieku XIX za spraw膮 ameryka艅skich farmer贸w szpinak sta艂 si臋 popularn膮 ro艣lin膮 uprawn膮. Dzisiaj, dzi臋ki niskim kosztom uprawy, szpinak dost臋pny jest przez ca艂y rok. Podobnie jak broku艂y warzywo to nie wyst臋puje w stanie dzikim. (wi臋cej)

Napisz komentarz

Oce艅 przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i bloger贸w kulinarnych. Jako mi艂o艣nicy r贸偶norodnej kuchni opartej o produkty ro艣linne wierzymy, 偶e ka偶dy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz wi臋cej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejd藕 do sklepu