Your browser does not support JavaScript! Proste placki z fasoli z sosem czosnkowym - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Sk艂adniki

  • 1 puszka Fasoli Cannellini Ugotowanej na parze Bonduelle

  • 150 g cukinii

  • 1 cebulka dymka

  • 1 jajko

  • 30 g m膮ki pszennej lub gryczanej

  • s贸l

  • pieprz

  • ok. 150 ml oleju do sma偶enia

  • 150 g g臋stego jogurtu naturalnego

  • 2 z膮bki czosnku

  • 10 g bazyliowego pesto

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Fasol臋 przesypujemy do miski i rozgniatamy widelcem niezbyt dok艂adnie.

2

Dodajemy posiekan膮 dymk臋, start膮 na cukini臋, m膮k臋, jajko, doprawiamy sol膮 i pieprzem. Mieszamy.

3

Sma偶ymy niewielkie placki na rozgrzanym oleju na z艂oty kolor z obu stron.

4

Z jogurtu, przeci艣ni臋tego przez prask臋 czosnku i bazyliowego pesto przygotowujemy sos do plack贸w.

:)

Gor膮ce placki podajemy z sosem czosnkowym.

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Ma艂gorzata Gutral

Czy wiesz, 偶e...

Ojczyzn膮 fasoli jest Ameryka. Wyr贸偶nia si臋 nawet do 90 gatunk贸w fasoli. Te najpopularniejsze rozr贸偶nia si臋 po wielko艣ci, kolorze oraz pochodzeniu: teksa艅ska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska bia艂a fasola Coco, w艂oskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zosta艂y rozpowszechnione na ca艂ym 艣wiecie dzi臋ki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (wi臋cej)

Napisz komentarz

Oce艅 przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i bloger贸w kulinarnych. Jako mi艂o艣nicy r贸偶norodnej kuchni opartej o produkty ro艣linne wierzymy, 偶e ka偶dy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz wi臋cej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejd藕 do sklepu