Your browser does not support JavaScript!

Składniki

  • 1 puszka Fasoli Cannellini Ugotowanej na parze Bonduelle

  • 150 g cukinii

  • 1 cebulka dymka

  • 1 jajko

  • 30 g mąki pszennej lub gryczanej

  • sól

  • pieprz

  • ok. 150 ml oleju do smażenia

  • 150 g gęstego jogurtu naturalnego

  • 2 ząbki czosnku

  • 10 g bazyliowego pesto

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Fasolę przesypujemy do miski i rozgniatamy widelcem niezbyt dokładnie.

2

Dodajemy posiekaną dymkę, startą na cukinię, mąkę, jajko, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.

3

Smażymy niewielkie placki na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.

4

Z jogurtu, przeciśniętego przez praskę czosnku i bazyliowego pesto przygotowujemy sos do placków.

:)

Gorące placki podajemy z sosem czosnkowym.

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu