Proste placki z fasoli z sosem czosnkowym

Zdjęcie Warzywne Inspiracje Ikona Play

Składniki

  • 1 puszka Fasoli Cannellini Ugotowanej na parze Bonduelle
  • 150 g cukinii
  • 1 cebulka dymka
  • 1 jajko
  • 30 g mąki pszennej lub gryczanej
  • sól
  • pieprz
  • ok. 150 ml oleju do smażenia
  • 150 g gęstego jogurtu naturalnego
  • 2 ząbki czosnku
  • 10 g bazyliowego pesto

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Fasolę przesypujemy do miski i rozgniatamy widelcem niezbyt dokładnie.

Dodajemy posiekaną dymkę, startą na cukinię, mąkę, jajko, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.

Smażymy niewielkie placki na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.

Z jogurtu, przeciśniętego przez praskę czosnku i bazyliowego pesto przygotowujemy sos do placków.

Gorące placki podajemy z sosem czosnkowym.

•ᴗ• Zdjęcie Warzywne Inspiracje
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Biała Fasola Cannellini Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Biała Fasola Cannellini „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek, zup, past, w daniach wegetariańskich i wegańskich.

Napisz komentarz

Oceń przepis: