Składniki

  • Kaszetka Mix z Fasolką 400 g Bonduelle
  • 40 ml oliwy lub oleju
  • 30 g mąki pszennej
  • 500 ml roślinnej alternatywy mleka
  • 15 g płatków drożdżowych
  • 2 ząbki czosnku
  • 150 g płatów lasagne
  • sól i pieprz
  • 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • natka pietruszki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Na 30 ml oleju podsmażamy lekko mąkę. Zalewamy chłodnym napojem roślinnym energicznie mieszając.
Podgrzewamy często mieszając. Doprawiamy płatkami drożdżowymi, gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Zdejmujemy z ognia, gdy sos zgęstnieje.

Posiekany czosnek szklimy na niewielkiej ilości oleju (ok. 10 ml). Gdy zacznie intensywnie pachnieć, wsypujemy Kaszetkę i podgrzewamy kilka minut. Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Na dnie naczynia żaroodpornego wylewamy 2-3 łyżki sosu beszamelowego, następnie układamy warstwowo makaron, porcję kaszy z warzywami i sosu. Powtarzamy do wypełnienia naczynia, kończymy warzywami i sosem.

Zapiekamy około 20-30 minut w 180 stopniach C.

Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.

•ᴗ• Porcja zapiekanych warzyw z lasagne na turkusowym talerzu, posypana ziołami – idealna propozycja na obiad wegetariański!
http://Opakowanie%20mieszanki%20do%20sałatek%20'Kaszetka%20z%20zieloną%20fasolką'%20marki%20Bonduelle.

Kaszetka Mix z Fasolką

Mieszanka na patelnię i do sałatek. Połączenie warzyw – zielonej fasolki, pomidorów, papryki, kukurydzy i cebuli z kaszą – jęczmienna i orkiszową. Gotowa już w 6 min po podgrzaniu, ale można ją również wzbogacić ulubionymi dodatkami i przyprawami. Po wystudzeniu może służyć jako baza do sałatek – wystarczy dodać świeże warzywa i sos.

Napisz komentarz

Oceń przepis: