Your browser does not support JavaScript!

Składniki

  • Warzywne Risotto z patelni 400 g Bonduelle

  • 6 liści kapusty włoskiej

  • 2 ząbki czosnku

  • 1 puszka pomidorów krojonych

  • 50 g cebuli

  • sól i pieprz

  • 50 ml oliwy

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Kapustę parzymy kilka minut we wrzątku, aż liście zmiękną.

2

Na patelni rozgrzewamy oliwę. Szklimy czosnek i przesmażamy risotto. Doprawiamy solą i pieprzem.

3

Wycinamy zgrubiałe części liści i wypełniamy je risotto. Zwijamy ściśle gołąbki.

4

Gołąbki obsmażamy z każdej strony na patelni.

5

Na tej samej patelni szklimy posiekaną cebulę, dodajemy pomidory i przesmażamy kilka minut. Doprawiamy solą i pieprzem.

6

Na sosie pomidorowym układamy gołąbki i zapiekamy około 40-45 minut lub do miękkości
kapusty.

:)

I gotowe!

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

Znana od wieków soczewica wraca do łask dzięki walorom zarówno zdrowotnym, jak i smakowym. Jest to jedna z najstarszych roślin strączkowych, a repertuar dań, które możemy z niej przygotować jest bardzo bogaty. Z powodu wysokiej zawartości białka, zalecana jest w diecie wegetariańskiej. Lista wszystkich dobroczynnych składników tej rośliny jest jednak o wiele dłuższa. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu