Szybkie gołąbki roślinne

Gołąbki w białej misce na drewnianej desce – pyszny i zdrowy klasyk kuchni domowej. Ikona Play

Składniki

  • Warzywne Risotto z patelni 400 g Bonduelle
  • 6 liści kapusty włoskiej
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 puszka pomidorów krojonych
  • 50 g cebuli
  • sól i pieprz
  • 50 ml oliwy

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Kapustę parzymy kilka minut we wrzątku, aż liście zmiękną.

Na patelni rozgrzewamy oliwę. Szklimy czosnek i przesmażamy risotto. Doprawiamy solą i pieprzem.

Wycinamy zgrubiałe części liści i wypełniamy je risotto. Zwijamy ściśle gołąbki.

Gołąbki obsmażamy z każdej strony na patelni.

Na tej samej patelni szklimy posiekaną cebulę, dodajemy pomidory i przesmażamy kilka minut. Doprawiamy solą i pieprzem.

Na sosie pomidorowym układamy gołąbki i zapiekamy około 40-45 minut lub do miękkości
kapusty.

I gotowe!

•ᴗ• Gołąbki w białej misce na drewnianej desce – pyszny i zdrowy klasyk kuchni domowej.
http://Gotowe%20danie%20warzywne%20risotto%20na%20patelni%20marki%20Bonduelle.

Warzywne Risotto z patelni

Warzywne risotto z patelni to aż 70% najlepszych warzyw! Całkowicie roślinna kompozycja cukinii, pora, soczewicy, cebulki oraz białego ryżu zaskakuje smakiem i bogactwem warzyw. Warzywne risotto z patelni można podawać jako samodzielne danie roślinne, dodatek do sycących zapiekanek lub urozmaicenie posiłku z mięsem lub rybą. Wystarczy 6 minut na patelni, odrobina masła lub oleju, dodatek ulubionych przypraw lub sera i gotowe!

Napisz komentarz

Oceń przepis: