Czy wiesz, że Twój ulubiony groszek Bonduelle pochodzi z malowniczych Kujaw? Nie tylko groszek! W Bonduelle promujemy lokalne uprawy!
Z lokalnych pól wokół naszej fabryki w Gniewkowie zbieramy też fasolkę szparagową, brokuły, cukinię i cebulę.
Agronomowie współpracujący na stałe z Bonduelle wybierają plantatorów, którzy muszą spełniać określone wymagania i standardy. Wspólnie planują terminy zasiewów, dobierają odpowiednie odmiany i określają terminy zbiorów, tak aby warzywa były zbierane w idealnym monecie ich dojrzałości, kiedy mają najwięcej witamin i składników odżywczych.
Rodzinne gospodarstwa z Kujaw, dzięki wieloletniej współpracy z Bonduelle, mogą się rozwijać, rozbudowywać oraz inwestować w specjalistyczne technologie wiedząc, że zawsze mogą liczyć na nasze wsparcie.
Warzywa zbierane są w szczycie sezonu, w pełni dojrzałości. Dzięki niewielkiej odległości z pól do fabryk wszystkie warzywa możemy przygotować i zapakować w mniej niż 24 godziny od zbiorów. To wszystko sprawia, że warzywa Bonduelle zachowują maksimum smaku, witamin, minerałów, a także odpowiednią konsystencję i kolor.