Czy wiesz, że stosujemy politykę czystej etykiety w naszych produktach? To oznacza redukcję dodatków do żywności, bo stawiamy na 100% naturalne składniki!

Redukujemy dodatki

W Bonduelle wierzymy, że natura smakuje najlepiej. Chcemy, aby nasze produkty były częścią zdrowej i smacznej diety, dlatego stawiamy na warzywa bez dodatków. Jak to robimy?

Po pierwsze: znamy nasze warzywa od ziarenka. Do upraw wybieramy odmiany o najlepszych walorach smakowych i uprawiamy je tam, gdzie panują optymalne warunki do ich rozwoju.

Po drugie: skracamy drogę z pola na talerz! Chrupiący, soczysty i delikatny w smaku groszek to specjalność naszych upraw na Kujawach. Groszek z oznaczeniem “Bez pozostałości pestycydów” pakowany jest już w cztery godziny od zebrania z pola zachowując pełnię wartości odżywczych, smak i naturalny kolor. Idealnie słodka, mięsista kukurydza rośnie na słonecznych polach w pobliżu naszych węgierskich fabryk – dzięki temu w zaledwie kilka godzin kukurydza złocista jest gotowa do zapakowania i nie wymaga dodatków: cukru ani środków konserwujących.

Po trzecie: stosujemy innowacyjną metodę gotowania warzyw na parze. Fasole, groszek, brokuły, buraczki, a także mieszanki warzywne dzięki gotowaniu na parze zachowują maksimum walorów odżywczych, smakowych, są idealnie chrupiące i cieszą oko intensywnymi kolorami.